You are currently viewing En vakker høstdag i Botanisk hage i Oslo

En vakker høstdag i Botanisk hage i Oslo

I slutten av oktober fikk jeg en uventet anledning til å besøke Oslo`s Botaniske hage på Tøyen. Den anledningen kunne jeg ikke la gå fra meg. Etter å ha trasket fra Sentralbanestasjonen og gjennom Grønlandsområdet kom jeg endelig til inngangen til den Botaniske hagen. Jeg gledet meg som en unge. Selv om høsten var kommet og det meste av blomstringen var over, så var det likevel mange vakre farger å se.

En flott allè opp til Tøyen hovedgård i Botanisk hage i Oslo

Først gikk turen til venstre i retning fjellhagen. På veien måtte jeg stanse og ta bilder av noen flotte rognetrær. Slike må jeg skaffe meg tenkte jeg. Det ene treet hadde pastell-hvite-rosa bær og blader som gull. Utrolig vakker. Det andre treet hadde hvite bær, og ikke så fine blader, men flott likevel.

Sorbus vilmorinii. En usedvanlig flott fargekombinasjon mellom fargen på bærene og høstfargene på bladverket.

Sorbus koehneana. Hvite bær er også lekkert.

I fjellhagen kom jeg over denne utrolig flotte planten, og forelsket meg umiddelbart. Denne måtte jeg bare ha. Jeg bestilte frø fra Plant World Seeds i vinter, og frøene står nå ute til spiring. Jeg krysser fingrene for at jeg klarer å få frøene til å spire.

Morina longifolia (Himalayatistel)

Jeg kom også over denne fantastiske kløverplanten. Jeg var ikke klar over at kløver kunne være så fint. Ikke bare er den fin, men den egner seg også veldig bra som jordforbedringsmateriale. På en plakat stod det følgende: «I dette bed vokser det blodkløver (Trifolium incarnatum). Blodkløver, og de fleste andre planter i erteblomsfamilien, samarbeider med bakterier, og samler opp nitrogen fra lufta i sine røtter. Vi bruker den som levende gjødsel og for å øke kvaliteten på jorden.»

Trifolium incarnatum

Ved dammen nedenfor Victoriahuset var jeg så heldig å komme over et ekorn. Den løp som en virvelvind opp og ned trærne og rundt dammen. Jeg klarte så vidt å forevige ham i et tre før den fór videre.

Et søtt ekorn

Her er dammen nedenfor Victoriahuset. Det er så vakkert med alle de flotte høstfargene.

Vakre høstfarger

Jeg tok meg også en tur innom den såkalte systematiske hagen før jeg forlot den Botaniske hagen. Bedene i den systematiske hagen var formet som halvsirkler, og plantene var godt merket. Jeg fant vel aldri ut om det var noe spesielt system i plantevalget, men jeg fant i hvert fall noen planter jeg godt kunne tenkt meg.

Den systematiske hagen

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. Randines hageblogg

    Flotte bilder fra høst i Botanisk hage, der har jeg aldri vært bare sett bilder.

    Ha en fin søndag!

  2. Vårblomst

    Tusen takk for hyggelig kommentar :-). Jeg var der om morgenen, og hadde hele hagen nesten helt for meg selv. Veldig kjekt! Ha en riktig fin vår 🙂

Kommentarfeltet er stengt