Endelig har jeg fått meg drivhus :-)

En vakker dag i midten av november kom min kjære mann bort til meg mens jeg satt og surfet litt på PC-en min. Da ba han meg om å gå inn på www.finn.no, for der var det noe han ville vise meg. Han søkte opp et drivhus og sa: «Denne har jeg kjøpt til deg». Jeg trodde ikke mine egne ører. «Whaaatttt!!!!» Hørte jeg riktig??? Da sa han at han hadde vært på utkikk etter et bestemt drivhus til meg i over et år, og nå hadde han endelig funnet det. Et litt eldre drivhus i solid kvalitet.

Drivhus har jeg ønsket meg lenge, så det er vanskelig å beskrive hvor glad jeg ble. Flaks var det også at drivhuset stod oppført like utenfor Bergen, så det var bare å komme seg avgårde for å demontere det. Vi trengte et par kvelder på å ta det ned. Til gjengjeld tar en god del mer tid å sette det opp igjen, men vi er godt i gang.

Først har jeg gravd opp plenen, og raket jorden fint der drivhuset skal stå. Det var forresten ikke noe tap av plen, for det var egentlig bare mose og ugress som grodde der. Deretter har mannen min støpt en grunnmur som drivhuset skal stå på, og han har også satt opp selve reisverket til drivhuset. Det går sakte men sikkert fremover, men det er ikke så lett å jobbe på drivhuset når det er mørkt og regnet bøtter ned nesten hver dag.

Her ser dere resultatet så langt, og jeg er skikkelig fornøyd.

Det begynner å nærme seg 🙂

Det som gjenstår nå er å vaske alle glassene for gammelt kitt og skitt, og deretter montere dem. Deretter skal det legges steiner eller heller på deler av gulvet. Det blir spennende å se hvordan det blir til slutt med innredning og det hele. Fortsettelse følger 🙂

Dette innlegget har 6 kommenta

 1. Randines hageblogg

  Gratulere med nytt drivhus, det kommer du til å bli glad for til våren!

 2. Vårblomst

  Tusen takk :-). Jeg håper at jeg skal få glede av den allerede i januar/februar, for jeg har fått meg varmeapparat for drivhus, og jeg har mange planter som venter på å få et nytt sted å være. Men for å være helt realistisk så er det nok sikkert riktig at jeg ikke får skikkelig glede av den før til våren 😉

 3. Villrose

  Det var mannen sin, det 🙂
  Gratulerer, og lykke til med drivuset!

 4. Vårblomst

  Tusen takk, ja jeg er veldig fornøyd med mannen min :-). Jeg gleder meg veldig til jeg kan ta drivhuset i bruk 🙂

 5. Ranten

  Gratulerer med nytt gammelt drivhus! Heldiggrisen :-)) Jeg håper på et glasshus i hagen min også. En vakker dag?! Han er jo ikke så verst energisk mannen min heller :-)) Godt nytt år foresten! Det blir kanskje et vårtreff i Bergen? Hilsen Marit

 6. Vårblomst

  Heisan Marit, og godt nytt år til deg også :-). Ja jeg er kjempeglad for å ha fått meg drivhus. Jeg vasker glassplater for harde livet, og har snart kommet meg gjennom alle glassplatene. Jeg håper at jeg skal få drivhuset opp å gå i løpet av januar :-). Du har en kjempeflink mann du også. Jeg er imponert over de flotte bedene han har bygget. Jeg håper at vi ses til våren. Det hadde vært veldig kjekt 🙂

Kommentarfeltet er stengt