You are currently viewing Flotte hagebøker til jul :-)

Flotte hagebøker til jul :-)

Hagerelaterte gaver til jul eller bursdag er noen av de kjekkeste gavene jeg kan få. Det er garantert suksess hos meg. Frykter jeg for at jeg kanskje ikke får noen grønne gaver så sørger jeg for enten å lage en ønskeliste til mine nærmeste, eller jeg går ganske enkelt å kjøper en grønn gave til meg selv. Pent innpakket, og med mitt navn selvsagt.

Til jul i fjor fikk jeg hele 3 flotte hagebøker som jeg ønsket meg, og som jeg gjerne anbefaler videre.

Den første boken «Min Rhododendronhage» skrevet av Ole Jonny Larsen er en flott bok om Rhododendron, Rhododendron-hager og deres eiere. Jeg har lest boken fra perm til perm, og jeg synes at det er en «må ha»-bok for alle som har Rhododendron som hobby.

Den andre boken «Veikantflora» skrevet av Reidar Gjørven og Astrid Skår er en flott bok for dem som er nysgjerrig på å vite mer om plantene som er å finne både i og utenfor hagen. Mange av plantene som man finner i grøftekanter og langs stier, ved kysten, i skogen eller på fjellet kan være godt egnet som hageplanter, mens andre planter ønsker man slett ikke å ha i hagen sin. Boken har flotte bilder og beskrivende tekst.

Den tredje boken «Fuglefryd» skrevet av Anne Havåg Holter-Hovind (som også driver den flotte hagebloggen Moseplassen) er en vakker og lærerik bok for dem som vil lære mer om våre vanligste fugler, og hva vi kan gjøre for at de skal trives i hagen vår. Den inneholder mange fine bilder, og beskrivende tekst, og her er det lett å bli inspirert.