You are currently viewing Grønne gaver til en hagegal jubilant

Grønne gaver til en hagegal jubilant

Det er aldri vanskelig å finne gaver til hagegale jubilanter, og jeg er intet unntak. Man må selvsagt være flink til å markedsføre sin ekstreme interesse for planter, busker og trær, slik at slekt og venner ikke er i tvil om hva slags type gaver som er å foretrekke.

I forrige innlegg skrev jeg om at jeg hadde kjøpt mine 5 første Rhodoer, men sannheten var det at det var min mann som var med å kjøpe de til meg. Jeg var bare der og pekte dem ut ;-). Han trodde at han da var kommet i havn med gaver til 50 årsdagen min, men da tok han litt feil.

Rett før bursdagen min i februar var vi på enda en tur, og denne gangen var det for å demontere 2 brukte drivhus på Askøy. Riktig nok har jeg et drivhus fra før av. Den har vært en slik suksess, at jeg ønsket meg et til, men min kjære mann var aldri i tvil om at jeg måtte ha 2 til; en til hjemme og en på hytta. Jeg kunne jo ikke motsi ham ;-).

Det største drivhuset (3,8 * 2,5) før demontering
Det minste drivhuset (2*2,5) før demontering

Så var det dagen før den store dagen, og jeg var på tur med mine supre kollegaer. Under en fantastisk middag vanket det taler og grønne gaver. Hva var det som gjemte seg i en stor eske som mine kollegaer hadde båret inn til bordet i restauranten. Jo det var en flott Rhododendron yakushimanum «Koishiro Wada» med flott indumentum.

Rhododendron yakushimanum «Koishiro Wada»

Ikke nok med det så fikk min mann og jeg invitasjon til å besøke «Flor og Fjære» utenfor Stavanger. Jeg har aldri vært der før, men det skal i følge dem som har vært der være et drømmested for slike som meg. Dessverre fikk vi ikke anledning til å dra dit, så derfor fikk jeg et gavekort hos Hageland i stedet, og den fikk virkelig bein å gå på. Flaks var det at det var 50% på både Rhododendron og bambus da jeg skulle bruke det, så jeg fikk mye for pengene.

En vakker, fylt Helleborus niger

Andre flotte gaver var enda et gavekort hos Hageland, ohh lykke! Dessuten fikk jeg en vakker, fylt julerose, en nydelig rosebusk og flere flotte buketter.

En flott Cream klaserose fra Mester Grønn