Hageferie i England sommeren 2013, del 6

Mandag 1. juli var den siste dagen som skulle benyttes til hagebesøk. Deretter skulle resten av feriens gjøremål bestemmes av resten av familien. Så her var det bare å benytte dagen godt. Turen gikk til Cothele som ligger sør-øst i Cornwall, like nord for Plymouth.

Turen til Cothele bød på litt utfordringer med smale, svingete veier, men det gikk heldigvis veldig fint. Det var atter en strålende dag med sol og varme.

Cothele tok seg meget bra ut fra forsiden med vakre og forseggjorte vinduer, striglet gressplen og vegetasjon oppetter veggene.

En vakker stenbygning, med striglet plen og vegetasjon oppetter veggene. Hovedinngangen er til venstre på bildet.

Kjøkkenet

Cothele er et fantastisk flott gods, og denne gangen valgte jeg og bli med på en omvisning i hovedhuset før hagevandringen. Det var temmelig mørkt i hele bygningen for å beskytte alle veggteppene mot lys og bleking. Personlig syntes jeg utsiden av bygningen var langt mer imponerende, men det er selvsagt smak og behag.

Jeg synes det var artig å se kjøkkenet, men fikk beskjed om å ikke bruke blitz der heller.

Etter at vi hadde tråklet oss gjennom de fleste rommene og spennende krinkelkroker i dunkel belysning kom vi endelig ut i hagen. Der var det flotte og frodige bed langs husveggene, og det var stilfulle bed ute på den åpne plassen bak bygningen.

Frodige bed langs husveggene
Stilfulle bed
Vi forlater den stilfulle hagen, og trasker videre nedover en sti i et eksotisk landskap
Etter at vi hadde gått noen runder i hagen bar turen nedover en sti som førte inn i en mer eksotisk del av hagen. Her var det vill natur med en dam med en svømmende slange i, bregner, høyt gress, store bladplanter og vakre trær.
Stor forskjell fra den delen av hagen som vi nettopp hadde vært i 🙂
Stien var smal og gikk i sikk sakk nedover et godt stykke helt til stien flatet seg ut og stien ble bredere. Vi gikk gjennom et skogparti helt til vi kom til et skilt hvor det stod «Discovery centre & Cothele mill». Ved Discovery centre var det mulighet for å få omvisning på en liten skute, besøke et lite museum, kjøpe deilig italiensk iskrem og bare nyte vakre omgivelser.

Her er vi nede ved Discovery centre

Det var jammen godt med is i det
fine været

Nede ved Discovery centre fløt det en bred elv forbi. Der møtte vi også på noen vakre svaner.

Veien fortsatt oppover mot Cotehele mill. Den utgjorde flere flotte stenbygninger omgitt av vakker natur. Der var det også mulig å kjøpe med seg litt suvenirer fra National Trust.

Forsiden av møllen

Møllen
Høyrive

Inne i møllen fikk vi blant annet se hvordan kornet ble malt. Etter mange timers opphold i dette flotte hageanlegget gikk turen tilbake til hotellet.

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. Marie

    Har kikket på bildene fra hageturen din. Skjønner at man burde vært i England og kikket på hager. Hestekjerra di, som ser helt intakt ut, er ei høyrive. Sittende på riva kan man dra opp tindene med en spak når man har raket sammen en passe mengde høy slik at høyrullen blir liggende på bakken. En stor forbedring fra håndrivene.

  2. Vårblomst

    Ha… ha…. :-), ja, jeg lærer så lenge jeg lever. Når jeg ser på bildet nå, så er jeg enig i at det ikke ligner på en hestekjerre. Det var nok mye annet på den gården som minnet meg om hester, så jeg har nok bare tatt det for gitt at det var en hestekjerre, og ikke tenkt noe mer over det. Nå har jeg rettet teksten på bildet. Takk for at du ga beskjed :-). Uansett så er en tur til England for å besøke National Trust hager vel verd besøket, og jeg håper at jeg får flere anledninger til å besøke slike hager i England. Det kan anbefales på det varmeste 🙂

Kommentarfeltet er stengt