You are currently viewing Hagemessen på Lillestrøm 2017 og juleroser

Hagemessen på Lillestrøm 2017 og juleroser

Ganske vill i blikket før handlevognen fyller seg opp

I april 2015 var jeg for første gang på Hagemessen på Lillestrøm. Siden jeg bor i Bergen, så er det ikke så ofte at anledningen byr seg til å dra over fjellet. Det føles litt drøyt å dra den lange turen bare for å delta på en hagemesse noen timer. Men hvis vi samtidig kan benytte anledning til å gjøre andre ærend i tillegg, så føles det helt riktig å stikke innom både messen og gjerne et gartneri i tillegg.

Første gangen jeg var på Hagemessen ble jeg imponert over størrelsen på messen. Den holdt til i flere store messehaller, og det var rikelig med hageinteresserte folk overalt. Hovedmålet mitt på hagemessen var Gartneriet Spiren fra Danmark. Det gartneriet produserer egne juleroser i stor skala, og de har ofte fantastiske fargekombinasjoner og mønstre. De selger også andre flotte planter som blåveis og trillium. Jeg var svært fornøyd da jeg dro der i fra, med 2 fulle handlevogner med juleroser og blåveis.

Selger og kjøper ser like
fornøyde ut
En litt betenkt ektemann. Dette går
hardt utover økonomien 🙂

Nå i april 2017 bød anledningen seg igjen til å ta en tur over fjellet akkurat da det tilfeldigvis også skulle være hagemesse på Lillestrøm.

Fredag 21. april kl. 10.00 åpnet dørene, og min mann og jeg var der presis til åpningen. Første stoppested var også denne gangen Gartneriet Spiren, og øynene mine ble bare større og større. Den ene flotte julerosen etter den andre. De var slett ikke fargesprakende, og for noen var de kanskje litt kjedelige i fargene, men ikke for meg.

For gule juleroser var akkurat det jeg var på jakt etter. Flere av dem hadde en fantastisk flott mørkere gul anemonekrage midt i blomsten, og dette er ganske uvanlig på disse plantene. Det var også forskjellige fylte blomster og forskjellige mønstre. Det var veldig vanskelig å begrense seg, men da jeg endelig klarte å løsrive meg var både selgeren Marianne og kjøperen meg veldig fornøyde :-).

I tillegg til at jeg fikk sikret meg noen gule juleroser og noen juleroser med flotte fargekombinasjoner, så fikk jeg også tak en veldig mørk skjønnhet. Jo mørkere de er desto bedre.

På ettersommeren fikk jeg tatt frø av flere av dem, og disse er allerede i gang med å spire, så det blir masse prikling til våren igjen.

Sist, men ikke minst besøkte jeg standen til Den norske Rhododendronforening. Og der fikk jeg øye på en flott storbladet Rhododendron kesangiae i underseksjon Grandia som stod gjemt under et bord. En slik en hadde jeg ønsket meg en god stund. Gjett om jeg var fornøyd 🙂

I mars i år var jeg også på en helgetur til østlandet. Da bød det seg en anledning til å stikke innom Grette gartneri på Lier utenfor Drammen. Dette gartneriet har spesialisert seg på blant annet juleroser, og dette er virkelig flotte og sunne planter, så jeg dro ikke tomhendt derfra. Jeg var sikkert litt av et syn på veien hjem til Bergen med nattoget med 4 store papirposer som bugnet av juleroser. Er man hagegal så er man hagegal 😉

Her har vi Svein på Grette gartneri. Han selger flotte og sunne planter.
Her er litt av fangsten fra Grette gartneri

Dette innlegget har èn kommentar

  1. Villrose

    Ja, her var det julerosefråtsing i stor stil…
    Etter at jeg skjønte hvordan julerosene ville ha det, er det blitt flere og flere i hagen. En tur innom Spiren på hagemessa må til om våren 🙂

Kommentarfeltet er stengt