Kompostering er tingen

Jeg har lyst til å si noen ord om kompostering, noe jeg har fått mer og mer sansen for. Jeg har kaldkompostbinger både hjemme og på hyttetomten, og de er bortimot vedlikeholdsfrie. Her ser dere noen av kompostbingene som jeg har på hytta. Disse er laget av pallekarmer og har vært stappfulle av løv, barnåler og kvister. Haugene med hageavfall synker ganske raskt når kom komposteringsprosessen kommer i gang. Med noen ukers mellomrom vender jeg komposten med en greip for å slippe luft til. Da kravler det meitemark og diverse andre kryp rundt i komposten, og da er jeg skikkelig fornøyd. Av og til kommer det røyk opp av bingene når jeg graver i dem, og da er det fin temperatur i dem.

Her er fire av kompostbingene på hytta, og de fungerer veldig bra.

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. Randines hageblogg

    Kjekt å kunne kompostere hageavfall og få ny jord. Smart å bruke pallekarmer til kompostering.

    Ha en fin dag!

  2. Vårblomst

    Ja pallekarmer kan brukes til mangt og meget, og de holder seg noen år før de må skiftes ut :-). Disse var jeg så heldig å få brukt fra noen som ikke trengte dem lenger. Jeg gleder meg til å bruke den nye kompostjorden til våren. Sist jeg brukte jord fra komposten fikk jeg et skikkelig frodig bed 🙂

    Ha en riktig flott og blomstrende vår!

Kommentarfeltet er stengt