Lykken er et drivhus :-)

I desember skrev jeg om mitt nyanskaffede drivhus. Da var det bare reisverket og grunnmuren som var satt opp. Det har skjedd mye med drivhuset det siste halve året, og jeg er fantastisk fornøyd med resultatet. Det tyngste arbeidet var nok å lage grunnmuren og sette opp reisverket til drivhuset, og det arbeidet var det den kjære mannen min som tok seg av. Etter som det manglet en del glass i drivhuset, så måtte dette måles opp og bestilles hos en glassmester. Og det var noen ukes leveringstid. 

Det kan være ganske store prisforskjeller hos de forskjellige glassmestrene, så det kan være lurt å innhente priser fra forskjellige leverandører før man bestiller. Vi endte med å bestille fra Glass & Karmer i Møllendalsbakken 11 i Bergen, som kunne levere det vi ønsket og som hadde de billigste prisene på glass til drivhuset mitt.

Mens vi ventet på å få glassene ble drivhuset dekket med presenning og mange småplanter flyttet inn for vinteren. Selv med presenning, jordgulv og et overfylt drivhus med blomsterpotter i alle størrelser så var lykkerusen enorm. Wowww! Tenk at drømmen endelig var gått i oppfyllelse. I løpet av våren ble nye glass satt på plass, og presenningen kunne fjernes. 

Drivhuset i mars med steinete jordgulv, presenning, masse spirende 
potter og masse lykke 🙂


I sommer kjøpte jeg kantstein i lys granitt for å kante bedene i drivhuset. Jeg fikk noen brukte brostein fra en snill nabo og lagde en pyntekant innenfor kantsteinene, og fylte deretter opp med hvit grus på hele gulvet. Jeg synes det ble veldig lyst og fint. Det er ikke noe problem med vannsøl. Jeg bruker hageslangen til å vanne plantene i drivhuset, og eventuelt vann som blir sølt på grusen forsvinner kjapt ned i grusen og ned i jorden under, så det ser like fint ut hele tiden. 

Nylagde bed, og lyst og fint gulvPlantehyllen som står på den ene kortveggen er kjøpt på IKEA, og plantebordet ved den høyre langveggen er kjøpt på Biltema. Plantehyllene kjøpte jeg hos Gartnerteknikk AS sin stand på Hagemessen på Lillestrøm i april. Gartnerteknikk holder til på Hjellestad utenfor Bergen.

I bedene vokser det tomatplanter, reddiker, rødbeter, klatrende pasjonsplanter, sitrustrær, jordbær, stokkroser med mer. På baksiden av drivhuset har jeg satt opp pallekarmer for å dyrke både spiselige planter, sommerblomster og stauder. Pallekarmene skal beises.  Rundt pallekarmene skal jeg legge samme lyse singel/grus som jeg har benyttet i drivhuset. Det tror jeg kan bli veldig fint. Jeg har også planlagt å grave ned en stor murerbøtte som skal benyttes til en liten hagedam. Jeg storkoser meg når jeg kan jobbe i drivhuset og i hagen. Det anbefales på det sterkeste 🙂