You are currently viewing Mens vinden stormer utenfor

Mens vinden stormer utenfor

Det frister ikke akkurat å gå ut i hagen når det blåser kalde vinder utenfor husveggen, og veiskiltene ute i gaten velter den ene etter den andre. Da er det hyggeligere å kikke gjennom noen bilder som jeg tok i hagen tidligere i uken. Det er absolutt julerosene som dominerer blomstringen nå. Den vakre julerosen (Helleborus orientalis) vist nedenfor kjøpte jeg på Hagemessen på Lillestrøm for en del år siden. Her har jeg støttet opp blomsterhodet i bladverket på en Helleborus foetidus.

Nedenfor er det bilde av en Helleborus argutifolius Corsica som ofte blir veldig store og kraftige planter med friskt vintergrønt bladverk hele vinteren. Ved siden av er en Helleborus orientalis med en kraftig og flott krage. Nedenfor der igjen er det to flotte Helleborus orientalis som jeg har dyrket fram fra frø. Det er alltid spennende å se hva som kommer fram fra frø som man selv har sådd. Av og til blir man skikkelig overrasket. Fargekombinasjonen og tegningene i blomsten nederst til høyre synes jeg er flott.

Nedenfor er et prakteksemplar av en Helleborus argutifolius Corsica. Bildet er tatt for flere uker siden da knoppene ikke var sprunget ut enda. Planten er enda flottere når hele blomsterklasen er sprunget ut.