You are currently viewing Mine første Rhododendron-investeringer

Mine første Rhododendron-investeringer

Det siste halve året har min interesse for Rhododendron vokst til nye høyder. Så nå leser jeg bøker om Rhododendron, og har meldt meg inn i Den norske Rhododendronforening. Jeg har sendt en bestilling til en Rhodo-samler i Ålesund og jeg har bestilt noen Rhodoer fra Glendoick gjennom Rhododendronforeningen. I slutten av januar fikk jeg kjøpt mine første Rhodoer på salg til 50%. Det var jeg veldig fornøyd med. Jeg er spesielt interessert i storbladete planter, men jeg vet også at de er spesielt ømtålige mot vind. Mange av dem har flotte stukturer på bladene. Rhodoer med indumentum (filtbelegg) er spesielt flotte synes jeg.

Her er bilder av mine 5 første Rhododendronplanter. De har stått på et bord under tak på hagesenteret i flere uker i vinter, helt ned i minus 8 grader og kanskje enda kaldere. Så de har i hvert fall klart kulden bra.

Rhododendron rex ssp fictolacetum med et lyst indumentum på undersiden av bladene. Bladene er skinnende blanke på oversiden.
Rhododendron hodgsonii aff med mørkere brunt, ganske tykt indumentum. Den har også
tynt lyst belegg på oversiden. Bladene er ganske grove.
Rhododendron Sinogrande var. borealis med flotte, grove blader.
Rhododendron sutchuenense

Rhododendron orbiculare