Noe å glede seg over mens vi venter på våren

Jeg er vanligvis ikke så opptatt av gradestokken, men nå går det ikke en dag uten at jeg må se på den, ja gjerne flere ganger om dagen. Kan temperaturen være så snill å bli litt varmere snart? 4-5 varmegrader vil være en god begynnelse. Ja nå begynner jeg å bli skikkelig utålmodig.

Nå er jeg klar for hagesesongen, det vil si bla i plantekataloger, kjøpe planter, gå på hagebesøk, bytte frø og planter med hagevenner, grave i hagen, flytte på planter, glede meg over blomstring og solstråler i nakken mens jeg jobber, osv osv. Ja bare det kunne bli litt varmere …. sukk!

Og mens jeg venter på varmere dager, så får jeg glede meg over noen bilder jeg tok i helgen.

En blomstrende Helleborus niger
Dette er også en hvit julerose

 Her er en flott Helleborus niger med røde stilker
Disse knoppene venter bare på litt høyere temperaturer.

Helleborus × ericsmithii ‘Winter Sunshine’


Denne er så søt med gule blader som
skjuler blomsterknoppen. Jeg vet ikke hva
den heter.

Helleborus orientalis gul
En søt, liten, ukjent julerose

Helleborus Pink Frost er en meget blomstervillig plante, men den setter dessverre ikke frø. Planten nedenfor blomstret sammenhengende i 1,5 år før alle blomstene visnet sommeren i fjor da det var en skikkelig tørkeperiode. Nå har den heldigvis begynt å få en rekke fine knopper igjen, så jeg gleder meg til en ny flott blomstring. Den har vakre blomster med flotte rosa sjatteringer.

Helleborus ballardiae ‘HGC Pink Frost’

Dette innlegget har 4 kommenta

 1. Mariann

  Du verden så mange flotte Helleborus du har! De er kommet veldig langt hos deg. Det kommer til å bli nydelig juleroseblomstring på Geitanger etterhvert.

 2. Vårblomst

  Takk for hyggelige kommentarer Mariann :-). Ja jeg gleder meg veldig til juleroseblomstringen setter i gang for alvor. Det som er ekstra spennende i år er at mange av plantene er ganske unge, og har ikke vært i blomst tidligere. Så det blir nok noen hyggelige overraskelser tenker jeg. Jeg ønsker deg et skikkelig blomstrende godt år. Kanskje vi treffes i forbindelse med hagebesøk i Bergen i år 🙂

 3. Villrose

  Her var det mye fint! Hos meg ligger ennå Helleborus'ene under tykke lag med hard snø…

 4. Vårblomst

  Hei hei Villrose, og takk for sist på Hedemarken i august. Det var et utrolig kjekt hagetreff. Ja her er det glimt av vår, og jeg gleder meg til frosten slipper taket i jorden slik at Helleborusene mine kan få skikkelig fart på seg. Jeg ønsker deg en kjempefin blomstersesong 🙂

Kommentarfeltet er stengt