You are currently viewing På jakt etter vårtegn

På jakt etter vårtegn

Jeg vet ikke om jeg skal si «endelig vår» ettersom vinteren egentlig aldri var her i Bergen denne vintersesongen. Det har stort sett regnet og blåst i flere måneder, kort sagt «skikkelig bergensk drittvær». I ukesvis var det mørkt på vei til jobb, og mørkt på vei hjem fra jobb, og ikke noe snø som kunne lyse opp i vintermørket.

Men endelig har vårtegnene begynt å vise seg. Nå er det lyst ute både til og fra jobb, og i hagen har det begynt å spire og gro. Likeledes skjer det spennende ting i drivhusene. Det spirer og gror i blomsterpottene. Flere av pottene er umerket, og jeg husker ikke lengre hva som er i dem. Det blir spennende å se hva som kommer opp. Jeg er i full gang med å rydde i drivhusene, det vil si fjerner visne blomster og løv, fjerner snegler som koser seg og momser i seg ferske skudd ?, ommøblerer litt og legger planer. I hagen har flere av julerosene begynt å blomstre, samt snøklokker og blåveis.

Inne er jeg i full gang med såing av både stauder, trær og sommerblomster, og flere frø er bestilt fra Garden Living. For noen uker siden fikk jeg tilsendt spennende frø fra The Scottish Rock Garden Club.

Litt utstyr er bestilt til fiskedammen, blant annet et fisketårn, pellets, filterstarter, ny filtermatte og UV pære til pumpen. Dette har jeg bestilt fra Aquaworld. Dette firmaet yter svært god service.

For noen uker siden besøkte jeg Eides stauder på Abbedissen på Askøy. Der var det mange flotte juleroser (Helleborus orientalis), og det var vanskelig å begrense seg. Selvsagt måtte noen av dem bli med meg hjem. Legger ved noen bilder her ?. I tillegg fikk jeg tak i en Salix Mount Aso med røde gåsunger, og gresset Phragmites australis som kan bli 2-3 meter høyt. Gresset skal jeg ha i dammen.