You are currently viewing Planteloppemarked i Arboretet på Milde

Planteloppemarked i Arboretet på Milde

Jeg ble medlem av Arboretets venner i januar i år, så nå hadde jeg endelig fått det dyttet jeg trengte for å komme meg ut på tur til et av de flotteste stedene i Bergens-området, nemlig Arboretet på Milde. Lørdag 30. april var det Planteloppemarked på Arboretet, og jeg hadde gledet meg i lang tid.

Jeg hadde satt meg grundig inn i plantelisten over planter som skulle være til salgs, og jeg hadde krysset ut flere Rhododendron, flere typer Sorbus (rognetrær), trepeon, hemlokk og bambus (til mannen i huset). Planen var at mannen min og jeg skulle gå en tur for å se på de storbladede Rhododendronene før vi skulle stille oss opp ved drivhuset hvor loppemarkedet skulle foregå.

Nedenfor ser dere litt av det flotte utvalget av Rhododendron som de har i Arboretet.

Undersiden av bladene på en Rhododendron bureavii
Rhododendron barbatum
Rhododendron suoilenhense
Rhododendron kesangiae

Rhododendron rex
Rhododendron hodgsonii
Rhododendron rothschildii

Så var tiden inne for å stille seg i køen før Planteloppemarkedet skulle begynne. Det var allerede begynt å komme mennesker som gikk rundt for å se på godbitene, og som var i gang med å planlegge en strategi for å sikre seg dem.

Planteloppemarked ved drivhusene på Aboretet

Jeg var svært heldig med mine kjøp, og fikk tak i stort sett alt jeg ønsket meg. Det var en stor fordel at jeg hadde mannen med meg. Han kom med trillebår, så da var det bare å sette plantene oppe i den etter hvert. Nedenfor ser dere et lite utvalg av hageskattene som jeg fikk med meg hjem. Bildene av Rhododendronene som jeg kjøpte har jeg tatt etter at jeg plantet dem i hagen.

Rh. cerasinum «Cherry Brandy», 2011.1002
Rh. microgynum, 2009.1018
Rh. taliense, 2009.1009

Trepeon
Hemlokk
En flott Sorbus frutesens (rognetre)

Når jeg først var på Arboretet var jeg også innom administrasjonen for å kjøpe meg noen årganger av Årringen. Gjett om jeg var fornøyd 🙂

Vi måtte selvsagt innom Blondehuset for å kjøpe nystekte vafler og kaffe. En perfekt avslutning på besøket i Arboretet.

Det koselige Blondehuset
Greit å ha en stor bil når man skal frakte en nærmere 4 meter lang bambus hjem