Se hva som har overlevd vinteren i det fri!

Inneplanter er ikke min spesialitet, og de få kjøttetende plantene som jeg hadde inne for et par år siden døde en etter en da vinteren kom fordi jeg ikke hadde satt meg nok inn i hva slags behov de har om vinteren. Jeg hadde satt dem i vinduskarmen på et kjølig loft og prøvde å holde dem fuktig hele vinteren. Det var kun en som overlevde vinteren så vidt, og det var fluetrompetplanten min. Da våren kom (for et år siden) satte jeg den ut i mosen ved en liten bekk i hagen, og der ser det ut til at den trives godt. Jeg har derfor tatt sjansen på å la den stå ute hele denne vinteren i stedet for å la den sture på et loft. I hagen har temperaturen vært helt nede i minus 8-9 grader, og jeg har vært spent på om den ville overleve dette, og det har den :-). Jeg synes at den ser både frisk og fin ut så langt.

Sarracenia – fluetrompetfamilien