You are currently viewing Vårblomstrende skjønnheter hos en hagevenn på Sotra

Vårblomstrende skjønnheter hos en hagevenn på Sotra

Av og til er jeg så heldig å få være med på hagevandringer sammen med andre hageentusiaster. Noe av det hyggeligste som finnes er å få dele sin egen glede sammen med andre som har samme glødende interesse som en selv.

Denne gangen skulle jeg på hagevandring i en hage på Sotra som jeg på forhånd hadde hørt skulle inneholde en flott samling av juleroser. Denne hagen hadde jeg lenge ønsket å få besøke, og endelig skulle ønsket gå i oppfyllelse. Dette var en solfylt og varm dag i april, og vi var en liten gjeng som møttes ved Sartor senter for så å reise videre sammen til hagen.

Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at vi var kommet til en skikkelig plantesamler. Ikke bare var det flotte juleroser i hagen, men også et rikholdig utvalg av Hepatica, Fritillaria, Corydalis, Cyclamen med mer.

Som prikken over i-en fik vi på slutten av besøket kjøpe både blåveis og juleroser, og vi fikk servert nystekte pletter.

Vi var alle veldig fornøyd da vi dro hjemover igjen. Nedenfor ser dere et lite utvalg av de vårblomstrende skjønnhetene som vi fikk nyte denne flotte dagen.

En gulfarget Helleborus picotee

En julerose som er så nære svart som det nesten er mulig

En vakker mørk rød julerose

En variant av Helleborus picotee

En vakker fylt, rosa variant med prikker inne i blomsten
Flott bronsefarget bladverk og sølvgrå knopper. Muligens H. Queen of Night.

Her er bilder av 2 flotte Fritillariaer. De var bare 2 av mange andre Fritillariaer som vokste i grusen ved husveggen, beskyttet mot for mye regn.

2 flotte Corydalis