Vårforberedelser i hagen

Endelig har jeg kommet godt i gang med forberedelser til vår og sommersesongen i hagen. Dagene har blitt lyse og fine til langt ut på ettermiddagen, så nå det er mulig å jobbe ute etter arbeidstid. Jeg har hatt meg en skikkelig ryddeøkt i begge drivhusene. Alle plantene har blitt ribbet for vissent løv og lus. Døde planter og gammel jord havner på komposten. Alt av svartflekket løv på julerosene havner i restavfallet fordi det skal ikke på komposten.

Hagedammen med gullfiskene mine har fått vedlikehold gjennom hele vinteren. Jeg har fjernet alt av løv og annet hageavfall som har blåst ut i dammen i løpet av vinteren. Litt vannbytte har det også blitt, og jeg har pumpet opp slam fra bunnen av dammen. Det ser foreløpig ut til at alle fiskene har klart seg helt fint i vinter. Jeg glede meg til å begynne å mate dem. Skjønt da er det det virkelige arbeidet med dammen begynner. Filterpumpen må settes i gang og tilsettes «Filterstart» for å opprettholde god vannkvalitet. Det kommer også til å gå en del tid med å fjerne alger i vannet etter hvert som temperaturen stiger.

De minste vannplantene har jeg oppbevart i det ene drivhuset i en balje fylt med vann fra dammen. Disse har klart seg godt, og jeg gleder meg til å sette dem ut i dammen snart. Blant disse er det blant annet en vakker dyp rød vannlilje som har hatt blomsterknopper hele vinteren. Flott prydgress har jeg også i baljen, og som skal pynte opp i baljen. Jeg har også sett meg ut et flott, høyt, gult prydgress som jeg har bestilt fra et hagesenter, og som jeg skal hente senere på våren en gang.

Jeg har også begynt på jobben med å fjerne alt vissent løv i hagen, og det begynner å bli så ryddig og fint. Denne vinteren var jeg veldig flink til å beskytte plantene med kvernet hageavfall fra kvister, grener og løv. Ettersom det ikke har vært så mye nedbør i vinter heller, så er resultatet at de fleste plantene sunne og fine ut. Julerosene mine blomstrer om kapp i mange fargenyanser.