Fjellsiden MC-klubb

Fjellsiden MC - bilde av 10 motorsykler

Et sted på Fjellsiden i Bergen finnes en eksklusiv og liten MC-klubb for voksne  mennesker som fortsatt har barnet i seg. 

Det drives ikke aktiv rekruttering – medlemskap er basert på vennskap.

Det vektlegges kjøreglede framfor fartsgalskap og setter vår ære i å utvise klokhet og visdom på veien, som ellers i livet. Vi er aktive året rundt og mener vinteren er en flott og sosial tid for vedlikehold og puss, gjerne i kombinasjon med et glass spennende øl.

Våre motorsykler

Husqvarna Svartpilen 401

Fjellsiden MC - bilde av Husqvarna Svartpilen 401

2020 modell. Bikez.com har en brukerdrevet rating. Der rates sykler på en hel del kriterier. Denne sykkelen får en usedvanlig god overall-score på 75,8 og gjennomgående høy score på alt utenom offroad- og touring-egenskaper. Denne sykkelen er et funn for prisen, slik jeg ser det, basert på bruker-tilbakemeldinger. For å se hele testen, klikk her.

Sykkelen er ny for oss, så vi har ikke fått testet den. Vi ser fram til sesongstart. Nylig kjøpt fra Ride i Åsane, og levert av tre hyggelige og høflige ungdommer.

Bike har også testet denne MC-en, riktig nok rett etter den ble lansert. Den har fått litt ekstra utstyr siden den gang. Testen finner du her.

Yamaha SCR 950

2018 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt denne sykkelen en meget god overall-score på  75,6 og spesielt høy score for moro-faktor og pålitelighet. Denne sykkelen er en skjult edelsten, slik jeg ser det. For å se hele testen, klikk her.

MC-avisa har også testet denne sykkelen, våren 2017, klikk her.

Dette er en Scrambler, slik scramblere skal være. En ombygget MC, med høyere fjæring og sete, med grove kjøreegenskaper og knastedekk. Saktegående V2 motor gir flott lyd og bra moment på lavt turtall. Mye kjøreglede for en time eller to på veien, en gang i blant.

Yamaha MT-07

Fjellsiden MC - bilde av Yamaha MT07

2019 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt MT07 en overall-rating på 70,6. Det legger den nok høyt i denne klassen sykler.

Yamaha-en scorer ellers bra på utseende, moro-faktor og motor-ytelse, en rating som føles riktig for oss som har testet den. Motoren er kjent for å være noe av det beste som er laget dette ti-året. For å se hele testen, klikk her.

Med sin 700 kubikks parallel-twin er har den med sine 55 kw rikelig med kraft i en turtallsvillig motor. Sykkelen er i tillegg lett med sine 182 kg fullt opptanket og klar til å kjøre. Og ikke fall i fellen for å tro at dette er en ren nybegynnersykkel. Kun 1 av 3 som kjøper denne er der.

Triumph Bonneville Bobber

Fjellsiden MC-klubb Triumph Bonneville Bobber

2017-modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Bobber-en en overall-rating på 71,7. Det er slett ikke verst. Sykkelen scorer ellers bra på utseende, moro-faktor og motor-ytelse, en rating som er fullt ut fortjent. For å se hele testen, klikk her.

Med sin 1200 kubikks parallel-twin er det ingen sinke. I kombinasjon med fantastiske kjøreegenskaper, lyd og et typete utseende er dette mye moro for pengene. Sittestilling var dessverre ikke noe for min rygg. Derfor – og kun derfor – ble den solgt.

Triumph Bonneville T120

2017 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt T-120 en overall-rating på 68,3. Det er slett ikke verst. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt veldig høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

En ekte retro som bringer tankene tilbake til 60-tallet. Sprek 1200 kubikks parallel-twin. Nydelige kjøreegenskaper og flott lyd. Noe av det flotteste som er laget av retro. Denne sykkelen har nesten alt som behøves og ønskes.

Triumph Street Twin

2018 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Triumph Street Twin en overall-rating på 68,3, er ganske bra. Eier er entusiastisk av den oppfatning at dette er en morsom og lettkjørt sykkel. Konsekvensen er at den blir mye brukt og sees på som en god investering i moro og nytte. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og veldig høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

Hele sykkelen var ny-designet fra fabrikken i 2016. Dette inkluderer motoren, som har en 270-grader krank. Dette gir nydelig lyd, direkte fra det originale anlegget. 

Triumph Tiger 800 XCx

Fjellsiden MC - bilde av Triumph Tiger 800

2014 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Triumph Tiger 800 XC en overall-rating på 57,2. Det er under snittet og skuffende. Det kan virke som om sykkelen scorer lavt på pålitelighet og gjennomsnittlig på en del andre faktorer. Sykkelen vi har her er et syn for guder. Den er høy og har en fjæring som er heftig. For å se hele testen, klikk her.

En ekte retro som bringer tankene tilbake til 60-tallet. Sprek 1200 kubikks parallel-twin. Nydelige kjøreegenskaper og flott lyd. Noe av det flotteste som er laget av retro. Denne sykkelen har nesten alt som behøves og ønskes.

Harley Davidson 1440 Softail

2005 modell. Harley Davidson 1440 Softail er akkurat hva det ser ut til å være. Det er harley på sitt beste. Lyden, vibrasjonene, tyngden, den enkle ingeniørbragden, customiseringen, lakken. Den er i en helt egen klasse og nisje. Den er ikke bedre – ikke dårligere – bare annerledes.

En tidløs sykkel som har et lokomotiv av en motor som drar fra nærmest tomgang. Og lyden…..!

Denne sykkelen er fylt med ekstrautstyr: Se bare spilene på felgene, lakken, LePera-sadelen, chromen, eksosanlegget med mye mer!

BMW R1200C Montauk

BMW R1200C Montauk

2004 modell og siste, samt best utstyrte utgave av denne modellen fra BMW. Brukerratingen på Bikez.com har gitt BMW-en en overall-rating på 70,7. Det er en meget god score. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt veldig høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

Denne sykkelen ligner ikke noe annet og et et godt eksempel på hva BMW kan klare å få til med sine ingeniører. Se også på det spesielle opphenget, både foran og bak. Et kunstverk, langt foran sin tid!

Fjellsiden MC - skjermutklipp av bikez.com sin rating av BMW R1200C

Kawasaki Versys 650

Fjellaiden MC-klubb - bilde av Kawasaki Versys 650

2010 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Versys-en en overall-rating på 80,1. Det er skyhøyt. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt høyt på moro-faktor og skyhøyt på verdi for pengene. For å se hele testen, klikk her.

En moderne gatesykkel, med fantastisk behagelig fjæring, kvikk motor, høy sittestilling. Totalt sett en meget underholdende sykkel.

Kawasaki ZL600 Eliminator

1997 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt T-120 en overall-rating på 68,3. Det er slett ikke verst. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt veldig høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

En ekte retro som bringer tankene tilbake til 60-tallet. Sprek 1200 kubikks parallel-twin. Nydelige kjøreegenskaper og flott lyd. Noe av det flotteste som er laget av retro. Denne sykkelen har nesten alt som behøves og ønskes.

Ducati ST2

Ducati ST2

1999 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Ducati-en en overall-rating på 71. Det er en god score. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt ganske høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

Ducatien, med sin spreke V2 er en genuin sport-tourer, med mengder av de italienske sporslige egenskapene, som Ducati er kjent for. Den er langt mer leken enn motorens ytelse skulle indikere, og er utmerket på svingete landeveier (med god asfalt).

Fjellsiden MC - skjermutklipp av bikez.com sin rating av Ducati ST2

Våre scootere

Gilera Fuoco 500 IE

2009 jubeleumsmodell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Gilera-en en overall-rating på 76,1. Det er sterkt, spesielt for scooter å være. Scooteren scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt veldig høyt på moro-faktor. Gøy for scooter å være da, men ikke mot MC. For å se hele testen, klikk her.

En spennende scooter, med et utseende som minner om et form for romvesen. 

Tre hjul foran i et parallellogram-oppheng. To hjul foran gir fordeler ved bedre bakkekontakt. Er et hjul på en glatt kum så er det andre på asfalten. Bedre komfort; humper det ene opp og det andre ned så er virkningen utlignet på midten, altså i sykkelen. 

Men sykkelen er tyngre av samme årsak, og mer kompleks. To hjul foran fungerer strålende og føles omtrent som å kjøre med ett hjul foran.

Merk at kun LT-utgaven kan kjøres på bilsertifikat. Det er da ulovlig å bruke bussfelt av samme årsak.

Fjellsiden MC - skjermutklipp av bikez.com sin rating av Gilera Fuoco 500 IE

Vespa PX-200

2002 modell og nest siste året disse skuterne med 200 kubikks totaktsmotor og 4-trinns rattgir, ble produsert. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Vespa PX-150 en overall-rating på 72,6. Det er riktignok ikke samme sykkelen, men forskjellen er avgrenset til motorens kubikk, såvidt vi kjenner til. Det er en ganske høy moro-score. Og det stemmer bra, men bare til by-bruk. Ikke må motorveien. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse (noe som strengt tatt er litt merkelig), samt veldig høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

En ekte retro-scooter. Dette er 50-talleren som bare er modernisert og forbedret. Ikke en ny sykkel egentlig. 4-trinns girkasse, med sjalting på venstrehånden. Clutch-og-vri. Denne sykkelen er moro å kjøre, for man må jobbe for å få den opp i fart. Den har hauger av gammeldags sjarme, inkludert passe dårlige kjøreegenskaper.

Vespa GTS 300 HPE Supertech

Fjellside MC-klubb - bilde av Vespa 300 Supertech HPE

2019 modell. Brukerratingen på Bikez.com har gitt Vespa-en en overall-rating på 61,9. Det er rett over gjennomsnittet. Sykkelen scorer ellers meget bra på utseende og motor-ytelse, samt veldig høyt på moro-faktor. For å se hele testen, klikk her.

En topp moderne scooter med linjer fra de gamle Vespa-ene med manuelt gear. Dette er midlertid en scooter med helt andre kapabiliteter og meget gode kjøreegenskaper. Den egner seg godt på motorveien så vel som i byen. Dette er toppmodellen, med støtte for å koble på smart-telefon og mere til. Anbefales som scooter om du har MC-sertifikat.

Fjellsiden MC - skjermutklipp av bikez.com sin rating av Vespa GTS SuperTech 300 HPE

Våre trikes

(3-hjuls motorsykkel-registrert bil)

Morgan Three-wheeler

2014 modell. Morgan 3 wheeler er en noe sjelden vare som er produsert i noen tusen eksemplarer, fra 2011 til 2021. Den er krevende å finne rating på. Men etter å ha eid en slik et par år kan jeg si følgende: Den scorer skyhøyt – virkelig skyhøyt – på fun-factor og kjøreglede.  Tilsvarende for design og utseende, de aller aller fleste finner dette til å være et flott kjøretøy. Motsatt så scorer den superlavt på pålitelighet og problemfri kjøring. Og der finner man også den eneste grunnen til at jeg ikke lenger har en slik bil. Den er notorisk full i feil, og dårlig konstruert. Det er leit!

Morgan 3 wheeler ble produsert av Morgan allerede på 1920-tallet. Etter mange år ble denne nye modellen satt i produksjon. Morgan har lykkes 110% med kjørefølelse og kjøreglede. Motoren er en 2-liter V2 fra S&S. Giret, det beste på hele bilen, er fra Mazda MX-5. Denne bilen er gøy å kjøre – i lovlige hastigheter. Gøy i 50-sonen!

Våre quads

(4 hjuls motorsykkel-registrert bil)

Renault Twizy

Fjellsiden - bilde av Renault Twizy

2017-modell. Ja, dette er faktisk også en motorsykkel i følge norske myndigheter. Men ikke le for tidlig. Denne «saken» er ingen spøk. Det er en godt bygget bil og gjør en flott jobb i bytrafikken. Spartansk men moro i mengder. Batteridrift, 45 – 65 km kjørelengde. Topphastighet på 84 km/t. God akselerasjon. Helt ok, og man blir ikke våt når det regner. I hvert fall ikke mye. Fantastisk svingradius og enkel å parkere.

Renault Twizy er en genial by-bil. Med sin akseptable rekkevidde får man gjort det meste. Den er ultra-rimelig i drift, med sitt 6 kilowatt batteri, ingen bompengekostnader, billig forsikring, ingen eu-kontroll og lav eller ingen veiavgift. 

Til gjengjeld er det en liten bil som er liten og utsatt i trafikken. Heldigvis har den god belysning, akseptabel topphastighet (84 km/t) og et signal-horn som på et 50-tons vogntog.

Det er ikke noe varmeapparat og det blåser inn i kupéen under kjøring; støy er det også. Men av de samme grunner så føler man seg levende og bilen, med sin stive fjæring, responderer som en go-cart.