Ny LED-lampe fra Motodemic

  • Post author:

Motodemic hvem? Er J.W. Speaker en høyttalerprodusent?

I denne artikkelen vil vi omtale en høykvalitets LED-lampe fra Bilde av Motodemic sin LED-lampeMotodemic, tilpasset en Yamaha SCR 950. Lampen er produsert av firma J.W.Speaker, som følgelig ikke er en høyttalerprodusent.

Bytte frontlykten til LED?

Å bytte til LED-lys eller å beholde eksisterende halogen-lampe med en enkel H4-pære, det er spørsmålet. Spørsmålet er enkelt, svaret er det ikke.

Motivasjonen for å bytte kan grunne i å spare strøm, det kan være fordi man håper å få bedre lys, det kan også være fordi det endrer utseendet på sykkelen, ikke nødvendigvis bare i form av annen farge på lyset fra hovedlampen foran.

Implikasjonene kan bli alt fra en bedre opplevelse til en sykkel som ikke lenger er lovlig å kjøre.

LED-pærer kan være ulovlige og trafikkfarlige

Det å bare bytte H4-pæren til en tilsvarende utformet LED-pære er noe helt annet, og muligens ikke lovlig. En godt konstruert LED-lampe bytter ut hele innholdet i lampen.

Fjellsiden MC - bilde av to LED-pærer og en halogenpære

Her ser vi to Kina-produserte billig-LED-pærer, kjøpt på AliExpress. Problemet med å skifte bare pæren til en tilsvarende LED er at posisjonen for lyset sannsynligvis blir endret. En glødepære har en enkel og veldig konsentrert lyskilde midt i pæren. 

LED har lysgivende dioder som dekker et større areal, og dessuten blir sittende noe lenger ute på sidene i pæren. De er heller ikke perfekt rundtlysende, slik halogenpæren er. Konsekvensen er at mye av lyset nå treffer lampens reflektor fra en noe annen vinkel. Resultatet blir at lyset slynges fra lampen og framover på en måte som nå kan blende møtende trafikk. Det er ikke greit.

En annen ting er at LED-pærer også kan gi et langt kraftigere lys – noen ganger for kraftig. Bra for den som kjører – tilsynelatende – men ikke bra når andre mennesker møter et kjøretøy med alt for kraftig lys.

Konsekvensen kan i verste fall bli at man blir indirekte ansvarlig for en ulykke, noe man vil risikere å måtte leve med konsekvensene av resten av livet.

Motodemic LED - et lovlig alternativ

Det finnes produsenter som leverer LED-lamper som har god kvalitet og som er godkjent, både spesifikt for sykkelen din og for veibruk innenfor EU/EØS.

Fjellsiden MC - bildelabel med SCR 950 LED upgrade

Motodemic er en av disse. 

Dette firmaet har spesialisert seg på å tilpasse LED-lamper til spesifikke motorsykkelmodeller, i dette tilfellet en Yamaha SCR 950, og har gode instruksjonsvideoer på nettet for hvordan et skifte skal gjøres.

Lampene produseres i hovedsak av firma J.W. Speaker, som har et ganske stort utvalg av lamper til ulike typer industrimaskiner, tungtransport, biler og motorsykler. Kvalitetsnivået på lampene er svært høyt og de er produsert i USA.  Motodemic sørger for at spesifikke MC-modeller får braketter som gjør skiftet enkelt og trygt. 

LED-lysene er i tillegg testet og godkjent for bruk innen EU/EØS ved at de er ECE-sertifisert. 

Bestilling av Motodemic LED er enkelt - men dyrt

Vi bestilte LED-lampen ved å gå inn på motodemic.com og valgte så MC-modell Yamaha SCR 950, og ble ledet inn på bestillingssiden, hvor det også er inngående beskrivelse av produktet, samt installasjonsvideo. 

Fjellsiden MC - skjermkopi av bestillingsside på Motodemic
Fjellsiden MC - bilde av LED-lampen til Motodemic

Det er to typer lamper man kan velge. Den ene heter Evolution S LED til $589 og den andre heter Adaptive LED. Sistnevnte er $100 dyrere, men har ekstra LED-lys som kun tenner seg når sykkelen lener seg, og lyser da opp innersvingen.

Vi valgte lampen uten ekstra LED, altså Evo S og i sort finish, scrambleren har uansett for lite bakkeklaring til å lene seg noe særlig i svinger. Bildet viser samme lampe i grafitt farge. Frakt med UPS ble $83. Vi betalte ved hjelp av Mastercard. Tollgebyr og MVA vil tilkomme på toppen av dette.

Enda bedre enn forventet

Kvalitetsinntrykket da lampen kom var suverent. Det framgikk av instruksjonsvideoen at dette var enkelt å montere og passet nøyaktig på festene. Det var helt korrekt.

Lampen er en solid klump med støpt og maskinert aluminium og passet nøyaktig. Det var bare å fjerne den gamle reflektoren og å montere den nye LED-lampen på de samme festene (to skruer). Deretter å putte dette på plass, som om man hadde skiftet en pære. 

Lysresultatet er det i øyeblikket ikke mulig å teste annet enn ved å lyse litt på garasjedøren. Her får vi komme tilbake når vi har fått testet nattkjøring i MC-sesongen.

Bilde av lysstrålen med standard halogen
Standard halogenlampe
Bilde av Motodemic LED lysstråle
Motodemic LED-lampe

Visuelt overgikk LED-lampen alle forventninger. Den virker veldig godt bygget, det er en ting. Men den endret fullstendig utseendet til SCR-950en. På en god måte, etter vår mening, men det er ikke gitt at alle synes. Bestem selv. 🙂

Bilde av Yamaha SCR 950 halogenlampe
Bilde av Yamaha SCR 950 med Motodemic Evo S LED-lampe