Corbin-sadlene er ankommet

  • Post author:

Lang leveringstid fra Corbin - trodde vi

Tre til fem uker for produksjon, var beskjeden fra Corbin-fabrikken. I tillegg kom frakt og fortolling. 

Våre forventninger var satt til levering i slutten av mars. 

Imidlertid fikk vi på dagen 3 uker etter bestilling av sadlene beskjed om at pakken var klar til avhenting på Bunnpris i Møllendalsveien.

Fjellsiden MC - skjermkopi fra mobil - sms med melding om pakke

Bestilling av spesialsydde Corbin-sadler

Vi har tidligere beskrevet i en egen artikkel hvordan prosessen var for å velge sadler, hvordan vi gikk fram for å designe sadlene, utvalget av materiell, farger, sømmer og sammensetninger, samt hvordan programvaren til Corbin fungerte.Corbin sin logo

Da fikk vi også illustrert hvordan den enkelte sadel så ut, samt at vi limte bilde av sadelen inn på den aktuelle sykkelen for å vurdere helhetsresultatet.

Dette kan leses om på denne artikkelen.

Corbin pakker godt

Kartongen fra Corbin var tilsynelatende ikke noe heftig sak; den hadde fått noen trykkskader her og der, og vi var noe spent på eventuelle skader. 

Det viste seg heldigvis å være grunnløse bekymringer. Inne i pakken var sadlene beskyttet av rikelig med bobleplast og plassformede skumputer, og ingen steder var ubeskyttet.

Det var plast rundt selve sadlene. På bildet til høyre er øverste skumpute fjernet allerede.

Spenningen var stor da vi plukket opp sadlene.

Fjellsiden MC - bilde av pakken fra Corbin
Fjellsiden MC - bilde av åpning av pakken fra Corbin

Bedre enn forventet - og vi forventet mye fra Corbin

Corbin er et kostbart merke. Vi har lest mye bra om MC-seter derfra. Det er i veldig stor grad customisering, altså individuell tilpasning av sadel. Våre forventninger var derfor skyhøye. Forventningene ble innfridd – med god margin.

Bilde av plastinnpakket Corbin-sadel til MT-07
Bilde av plastinnpakket Corbin-sadel til T-120
Fjellsiden MC - bilde av plastomspunnet Corbinsadel til SCR 950

Det duftet en vidunderlig blanding av ferskt lær og glassfiber-løsemidler da vi åpnet plasten og tok ut sadlene.

Vi var spente på om sadlene passet til festene på syklene. Det viste seg å ikke være noe problem, de klikket rett på plass, og satt til dels fastere enn originalsadlene.

Vekten på sadelen var betydelig og understreket byggkvaliteten. Originalsadelen veier ca 2 kg, Corbinsadelen veier ca 4,5 kg. 

På undersiden finner man en solid avstivende plate som er formet til å passe nøyaktig til den spesifikke MC-modell. Vårt inntrykk var faktisk at formtilpasningen var vel så god som originalsadelen. 

Dette forsterkes nok av at Corbin-sadelen er kraftigere bygget og følgelig ikke gir etter på samme måte som originalsadelen.

Eksempelvis på MT-07 så sitter sadelen i en bue rundt bensintanken. På original-sadelen er denne buen relativt lite avstivet og viser allerede tendenser til å sprike. 

På Corbin-sadelen er godset i avstivingen av buen betydelig kraftigere, noe som gjør at sadelen sitter godt inn til tanken og viser ikke tegn til å bøye seg utover.

Som det framgår av bildene så benytter Corbin alu-nagler til å feste trekket. Disse vil aldri ruste, i motsetning til stiftene fra originalsadelen; disse er allerede fått rustpatina, etter to sesonger (2019-mod) og oppbevaring i garasje.

Må kjøres inn

Bilde av Corbinsadel og originalsadel
Bilde av undersiden av Corbin-sadel og originalsadel
Bilde av detalj av undersiden av Corbin vs original sadel
Bilde av Corbin sin naggle vs orginalsadel sin stift

Originalsadelen på MT-07 er å regne som spartansk og hard, følgelig ukomfortabel over tid med kjøring, noe som kan føre til lavere oppmerksomhet overfor trafikksituasjonen.

Corbin-sadelen er godt polstret med noe som Corbin kaller «Comfort Cell Foam Technology». Initielt framstår sadelen som fast. Det framgår imidlertid av Corbin sine hjemmesider at sadelen må kjøres inn. I løpet av 6.000 km skal sadelen gå seg til og finne sin form. En relativt betydelig distanse.

Foto av merkelapp på undersiden av Corbin-sadel - Comfort Cell - Foam Technology

Som det framgår av bildene nedenfor så har Corbin-sadelen betydelig mer postring enn originalsadelen. Spesielt gjelder dette for passasjer, hvor tykkelsen er nærmest tredoblet. 

Legg også merke til at stroppen på originalsadelen, som passasjeren kan holde seg fast i, er på Corbin byttet ut med en bue i sadelen, hvor passasjer kan holde seg fast.

Bilde - sammenligning av polstringstykkelse Corbin vs original sadel
Bilde - sammenligning av polstringstykkelse Corbin vs original sadel for passasjer

Detaljene er delikate - dog en ting å sette fingeren på

Det er intet egentlig å si på detaljnivået – altså utførelsen – til Corbin. Den er som forventet suveren. På det ene bildet under kan man likevel se at sømmene ikke helt treffer hverandre i sammenføyningen i de to delene, i sadelens fordypning. Men dette er nok å forvente etter som det er en fordypning og at det tross alt er snakk om håndsøm. Det er faktisk snev av ønskelig, for å understreke det perfekte i det uperfekte. Dette er custom!

Bilde av detalj på Corbin-sadel - litt ulikheter i sammenføyningene
Bilde av detalj på Corbin-sadel - en søm
Bilde av detalj på Corbin-sadel - flere sammenføyninger av ulik art
Bilde av detalj på Corbin-sadel - sydd logo

Hovedkritikken - det er fargeforskjeller på bestilt vs mottatt

Da vi bestilte sadlene på Corbins hjemmesider og ved hjelp av sadel-bygge-programmet, fikk vi hele tiden se resultatet av våre valg av stoffer og fargekombinasjoner. Det er slik at det er vanskelig å gjengi farger eksakt, uten å ha veldig kostbart og nøyaktig utstyr. Det vil derfor alltid være forskjell i det man ser på skjermen versus det man har foran seg i virkeligheten. 

Vi har forsøkt å søke på nettet etter bilder som viser de fargene vi jobbet med, men med varierende suksess. Samme fargenavn framstår som veldig ulike, fra bilde til bilde. Det er derfor viktig å være veldig klar over at fargene ikke bli like som på bildene, utenom svart og hvit. Der er det som regel lite variasjon.

Forventningen vår var følgelig at det ville være fargeforskjeller og vi har i hele ventetiden vært spente på hvordan sadlene våre virkelig ville bli seende ut.

Fasit er at det er relativt betydningsfulle fargeforskjeller, på mange av fargene. Dette er så tydelig at det også framgår av bildene våre, som framkommer nedenfor.

Fjellsiden MC - bilde av MT-07 med Corbin sadel
Fjellsiden MC - Bilde av MT-07 med ny Corbin-sadel
Fjellsiden MC - bilde av T-120 med tegnet Corbin-sadel
Fjellsiden MC - T-120 med ny Corbin-sadel
Fjellsiden MC - bilde av SCR 950 med tegnet Corbin-sadel
Fjellsiden MC - Bilde av SCR 950 med ny Corbin-sadel

Generelt kan vi vel si at fargene som er endret i forhold til bildene ved bestilling er blitt lysere enn forventet. Det kan være en grei – men dog noe usikker – oppsummering å ta med seg videre for de som ønsker å bestille seg en Corbin sadel. 

Dersom du går for svart sadel, eller mørk grå, så kan det vel neppe gå galt. 

På den annen side så vil andre farger kunne gjøre sykkelen enda mer unik og å løfte inntrykket enda høyere. Kontrastene framhever hverandre. Det å anvende farger annet enn svart og hvitt er modig – og kan ha sin belønning. Men hva som er riktig for deg vet bare du.

Vi har valgt å blande inn farger. Det er noe dristig, men vi likte resultatene.

Corbin-sadlene i all sin prakt

Selv om det blir fargeforskjeller så er det viktig å oppsummere at vi er veldig fornøyde alle sammen. Vi finner at motorsyklene framstår som flottere, mer komfortable og ikke minst mer unike. Prisen på Corbin-sadlene endte på følgende: MT-07 og T-120: 6.778 kroner pr sadel. SCR 950: 5.554 kroner. Dette framstår som rimelig i forhold til hva man får tilbake og er en god investering i både utseende og kjørekomfort for en del MC-er med sparsom sadel. Nedenfor kan du se Yamaha MT-07, Triumph Bonneville T-120 og Yamaha SCR 950 med henholdsvis original-sadel og med Corbin-sadel. Vi overlater din mening om dette til deg selv, og håper du har hatt glede av artikkelen.
Fjellsiden MC - Bilde av MT-07 med original sadel
Fjellsiden MC - Bilde av MT-07 med ny Corbin-sadel
Fjellsiden MC - bilde av T-120 med original-sadel
Fjellsiden MC - T-120 med ny Corbin-sadel
Fjellsiden MC - bilde av SCR 950 med original-sadel
Fjellsiden MC - Bilde av SCR 950 med ny Corbin-sadel