Vi bestilte spesialsydde sadler fra Corbin

  • Post author:

Corbin?

Har du hørt om Corbin? Nei? Neppe. Hvorfor skulle du? La oss fortelle deg en historie om sadler til motorsykler. Og – vi er ikke sponset på noen måte – kun entusiaster.

(To read this article in english, click here)

Noen ganger – ikke så rent sjelden faktisk – så er setet eller sadelen som det også kalles, og som følger med motorsykkelen,  av en relativt enkel kvalitet. 

Det har ikke nødvendigvis noe sammenheng med at resten av MC-en har enkel kvalitet. Det er bare slik at setet kan være et sted å spare penger ved rett og slett ikke å lage et sete, men i stedet en plankebit som dekkes med et tynt lag polstring og som så trekkes med grå eller sort vinyl på toppen.

Konsekvensen er naturligvis manglende komfort, noe som på sikt også kan ha konsekvenser for sikkerheten.

Fjellsiden MC - bilde av Yamaha MT07
Den strålende Yamaha MT-07

Som indikert så har produsenten lagt seg i selen for å lage en suveren og likevel rimelig MC. Så hvor skal pengene spares? Ikke på rammen, ikke på motor. På fjæring og dempere, kanskje, på sadelen – definitivt. 

Vi ønsket å gjøre noe med dette slik at denne diamanten av en sykkel kan skinne så sterkt som den fortjener. Derfor startet vi arbeidet med å finne en spennende sadel. 

Corbin sin logo

MT-07

Et eksempel på en slik motorsykkel er den ellers så glimrende Yamaha MT-07. En av verdens mest populære og vellykkede mellomklassesykler og utstyrt med kanskje den beste mellomklassemotoren på denne planeten. 

Fjellsiden MC - bilde av standard sadel på MT-07
Den noe simple sadelen på en MT-07.

Etter en del leting så var det en produsent som skilte seg ut i toppen; Corbin. Dette selskapet står for produksjon av absolutt håndsydde sadler i verdensklasse.

To modeller - tilpasning - wizard

På en MC-modell har de som regel en eller to fasonger å velge mellom. Men etter dette så kan man velge mellom et utall med farger, stoff og skinntyper, sømmer, tråd, med mye mer. På denne måten kan man skaffe seg en unik sadel – eller gå for det trygge: svart og grå. Vi valgte å leke oss med mulighetene.

Corbin har et oversiktlig nettsted på corbin.com, og her inne finner man en så kalt wizard; et program som viser deg sadelen etter hvert som du konstruerer den. 

Fjellsiden MC - bildet viser skjermkopi av Corbin sin wizard for konstruksjon av sadel
Det vises et bilde av Corbin-sadelen til MT-07, med rolige farger
Fjellsiden MC - bilde viser valgene på Corbin sin wizard for konstruksjon av sadel
Ved å klikke på bildet av sadelen kommer valgene fram

Der er her man leker med ulike sammensetninger av stoff og sømmer, og det er her det er rimelig å prøve og å feile – så det blir testet og forsøkt med mange ulike vinklinger. 

Og resultatene kan bli helt makeløse….

Fjellsiden MC - bilde av en gul og grønn Corbin sadel
Noe vil nok like denne fargekombinasjonen...
Fjellsiden MC - bilde av burgunder og brun Corbinsadel
...andre vil like denne komboen.

Etter en del eksperimentering landet eier av sykkelen ned på en kombinasjon av lær i indian brown og vinyl i matte black. Med blå søm og striper, samt sølvgrå logo. Vi tok så en kopi av bildet og matchet med et foto av motorsykkelen, for å se for oss resultatet. Resultatet taler vel for seg selv…

Fjellsiden MC - bilde av MT07 standard blå
Her er MT-07 med standard sadel
Fjellsiden MC - bilde av MT-07 med Corbin sadel
Her har vi limt inn bildet av den valgte Corbin sadelen

Vi har også bestilt sadel til en Triumph Bonneville T-120 og en Yamaha SCR950. Resultatet kommer i en senere artikkel.

(PS! Sadlene fra Corbin er nå ankommet. Klikk her for å lese om dem.)